Van persoonlijke transformatie naar zielsmissie

Op de linkse foto woog ik op een paar ons na 100 kilo, ik was ongeveer 27 jaar. Een veel te hoog gewicht met mijn lengte van 153 cm. Ik verstopte mezelf achter mijn lach, achter een laag make-up en was altijd druk aanwezig. Als ik zelf de grappen maakte en aandacht trok, kon een ander niet over me heen walsen.

Diep van binnen was ik totaal niet gelukkig. Mijn lichaam zat me in de weg. Het slurpte mijn energie weg. Ik was uit balans. Ik gaf veel aan anderen, maar vergat mezelf voor de volle 100%. Ik wist niet meer wie ik zelf was.

Mijn spiritualiteit bloeide op en werd steeds sterker. Sinds mijn kindertijd ben ik me daarvan bewust. In mijn puberteit ging ik op onderzoek, zocht mijn eigen waarheid en ontwikkelde mijn talent verder. Ik zette dit talent in om anderen te helpen. Tot op de dag van vandaag vind ik dit een van de mooiste dingen om te mogen doen.

Doordat ik zo op anderen gericht was, was ik totaal niet meer met mezelf bezig. Ik was de verbinding met mezelf kwijt. Ik stopte eten in mijn mond zonder er over na te denken en had allerlei lichamelijke klachten. Klachten die ik toedichtte aan het auto-ongeluk van  2 jaar eerder. Men had mij immers gezegd dat ik niet meer normaal zou kunnen functioneren. Ik had bewezen dat ik zelf controle had over mijn lichaam door het te helen op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden. Je lichaam helen en tegelijkertijd vergiftigen, het kan! Ik heb het zelf ondervonden. De knop ging om in mijn hoofd. Ik leerde weer van mezelf houden als mens. Maar houden van mijn lichaam, dat lukte me nog niet. Ik had er een haat-liefde verhouding mee. Alleen vanuit liefde kun je iets bereiken. Daar ben ik mee aan de slag gegaan.

In een periode van tweeënhalf jaar viel ik ruim 30 kilo af. Eerst door de Sonja Bakker hype en daarna door mezelf te verdiepen in gezonde voeding. Gezonde voeding voor mij. Hoe reageerde mijn lichaam als ik iets at? Wat had mijn lichaam nodig om energie te krijgen?

Ik had altijd een opgeblazen buik en ik wist wel dat ik daar minder last van had als ik geen tarwe at. Om over serieuze buikpijn en andere klachten maar te zwijgen. Eindelijk besefte ik dat het voor mij beter was om helemaal te stoppen met het eten van tarwe. Ook met het eten van vlees stopte ik helemaal. Niet vanuit ethisch oogpunt, ik vond het simpelweg niet lekker.  En niemand in mijn omgeving was verbaasd, die hadden dat al veel langer in de gaten. De pakjes en zakjes verdwenen uit de voorraadkast en ik ging steeds meer vers koken. De ingrediënten van het seizoenen gebruiken.

Langzaam kwam ik terug in balans. Mijn huid ging er beter uitzien, mijn haar ging weer glanzen, mijn nagels werden sterker. Maar het mooiste was dat ik van binnen uit weer ging stralen. Ik had de liefde voor mezelf teruggevonden. Ik was blij met wie ik ben, trots op wat ik had bereikt. Tot op de dag van vandaag kan ik mezelf liefdevol aankijken in de spiegel. De kracht van voeding is ongekend groot. Die kracht wil ik overbrengen aan iedereen die hiervoor open staat. Ik gun dit de hele wereld. Jezelf voeden met de juiste voeding geeft je ongekende energie en kracht. Je heelt jezelf, maar ook Moeder Aarde.

Dit heeft mij doen besluiten de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsspecialist te gaan volgen. Hier heb ik de kennis opgedaan om exacte te kunnen nagaan welke voeding bij jou past. Er bestaat geen standaard die voor iedereen toepasbaar is. Dit combineer ik met mijn spiritualiteit om mensen volledig terug in balans te krijgen zodat ze het leven voor de volle 100% aankunnen. Je lichaam in balans krijgen, houdt zoveel meer in dan het cijfer op de weegschaal. Dat is voor mij niet leidend. Zelf heb ik geen maatje 36 en dat hoeft ook niet. Als kind zijnde was ik al wat voller. Dat hoort bij mij, het is wie ik ben. Ik hou van mezelf zoals ik ben.

Ik gun iedereen de transformatie die ik door heb gemaakt. Ik zie een ander persoon op de foto links ten opzichte van de foto rechts, die een paar maanden terug is gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *