De ene kilo is de andere niet

Een kilo vet of een kilo spieren, het maakt nogal verschil. We zijn geprogrammeerd om naar cijfers te kijken. Om je gewicht te gebruiken als graadmeter of je wel of niet gezond bent. De weegschaal is niets meer of minder dan een meetinstrument. Net zoals een centimeter of een vetmeter. Gooi ze maar uit het raam. Jouw gevoel is jouw graadmeter.

Jij bestaat niet alleen uit cijfers!  Jij bent een mens met alle eigenaardigheden die daarbij horen. Een mens met jouw unieke talenten die jij mag gebruiken om jouw rol op deze wereld te spelen. 

Laten we het over één ding eens zijn. Gezondheid is een van de belangrijkste dingen in het leven. Daardoor kun jij doen wat je verlangt. Jouw lichaam stelt je daartoe in staat. Als mens ben jij uniek. Er is niemand die exact hetzelfde is als jij bent. Zelfs bij een eeneiige tweeling zijn er verschillen, hoewel het DNA hetzelfde is. Daarom is er ook geen pasklaar antwoord op wat gezond is. Noten zijn gezonder dan een zak chips. Maar als jij er allergisch voor bent, kun je ze maar beter laten liggen. Dat telt voor alle voeding. Als jij bepaalde voeding niet lekker vindt of na het eten van iets wat je wel erg lekker vindt klachten krijgt, eet het dan niet. Hoe beter jij naar je lichaam luistert, hoe meer het jou zal vertellen wat jij nodig hebt. 

Gezond eten en gezond leven is geen one size fits all verhaal. Iedereen is uniek. Jij mag zijn wie je bent. Jij mag eruit zien op de manier waar jij jezelf goed bij voelt. Jij mag van jouw lichaam houden ongeacht wat een ander ervan vindt. Jij mag jouw keuzes maken. 

Het maakt mij mijn unieke zelf dat ik mijn code gekraakt heb en weet wat ik nodig heb. Dat gevoel, die zelfliefde, zou de kern moeten zijn van ieder mens op aarde. 

Geloof nooit dat iets gezond is voor jou als je het ergens leest. Geloof nooit iemand die zomaar klakkeloos iets verteld zonder zich in jou verdiept te hebben. Gezond leven is voor iedereen anders. Het is jouw taak om te ontdekken wat gezond leven voor jou is. Dat hoef je niet alleen te doen, maar je moet het wel zelf doen. Want als jij niet achter de keuze staat om gezond te leven, gaat het nooit lukken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *